Boomkwekerij

Omvang Boomkwekerij

Sinds 2004 kweekt Boomwereld in Geijsteren (Gemeente Venray) een breed assortiment sierbomen. De boomkwekerij bestaat uit 11 ha zandgrond waarvan 3,5 ha wordt gebruikt voor de teelt van sierbomen.

Niet alledaagse bomen

Door de teeltwisseling met akkerbouw en groenbemesters kunnen de bomen in vruchtbare grond groeien.

Er wordt een breed scala van niet alledaagse bomen geteeld zoals Cornus, Davidia, Fagus, Halesia, Hamamelis, Magnolia, Quercus en Styrax. De meeste soorten worden in de maat 6-8-10 geleverd.

Klik hier voor de assortimentslijst…

Ard Boomkwekerij Boomwereld Geijsteren

Topkwaliteit bomen

Boomwereld levert uitsluitend bomen aan grootverbruikers. Boomwereld verleent haar bestaansrecht aan de kwaliteit van de geleverde producten. In de bomenteelt betekent dit dat de bomen goed beworteld moeten zijn en de kluit bestaat uit grond waar de boom ook in geteeld is.

Bij hoogstam moet de boom een goede lengte-/dikteverhouding hebben en stevig genoeg zijn om de kroon zelfstandig te dragen.

Gotenteelt

Sinds 2011 beschikt Boomwereld over 2.500 meter teeltgoot. Gotenteelt is een goede oplossing, je haalt de teelt letterlijk uit de grond.
In goten kun je je eigen grondmengsel samenstellen, inclusief computer gestuurde mestgift.

Je kunt bovendien meer bomen op een hectare kwijt. Ook het rooien gaat gemakkelijk met een machine die de goten automatisch uit de stelling trekt. Je staat ook niet meer gebogen te werken. Verder is de groei beter en uniformer in de goot en krijgen de bomen een mooie wortelpruik.

Ieder jaar worden 17.000 spillen in de goten gekweekt

De afgelopen seizoenen hebben we ieder jaar 17.000 spillen gekweekt in de goten. Een groot gedeelte van de spillen uit de goot wordt direct verkocht aan andere kwekers. Een gedeelte wordt zelf uitgeplant. De aanslag in de vollegrond is goed en er zit een ongekende mooie wortelpruik aan na 3 jaar in de vollegrond te hebben gestaan.

Davidia Involucrata

Teeltgoten rooien Boomwereld

Bomen poten in de volle grond Boomwereld

Teeltgoten vullen Boomwereld