Boomverzorging en rooien

Boomverzorging is een echte specialisatie van Boomwereld. Behalve gereedschappen en materialen vereist het kennis, kunde en ervaring. Boomwereld verricht boomverzorging voor:

  • particulieren
  • gemeenten
  • provincie
  • stichtingen
  • bedrijven

Ons uitgangspunt is dat bomen het beste af zijn zonder ingrijpen van de mens. Echter, de combinatie boom en zijn omgeving is vaak reden om toch specifiek onderhoud aan een boom uit te voeren. Een boom kan hinderlijk zijn doordat hij bijvoorbeeld zon weghoudt op plaatsen waar dat wel gewenst is. Ook kan een boom gevaar of overlast opleveren voor de omgeving.

Boomwereld kan u van dienst zijn bij alle voorkomende vormen van onderhoud aan uw bomen. Naast het snoeiwerk kunnen wij ook zorgen voor het versnipperen en afvoeren van het vrijkomende tak- en stamhout.

Monumentale bomen

Bij Boomwereld bent u aan het juiste adres voor het onderhoud van deze indrukwekkende bomen. Met behulp van klimtechnieken of middels een hoogwerker kunnen wij op een veilige manier het juiste onderhoud aan uw boom plegen. Wij voeren het snoeiwerk zo uit, dat de natuurlijke vorm van de boom gehandhaafd blijft.

Vormsnoei bomen

Onder andere de dak plataan en de lei linde hebben minimaal een maal per jaar onderhoud nodig. Deze onderhoudsbeurt is in de bladloze periode. Met een extra onderhoudsbeurt in het groeiseizoen zien de bomen er weer verzorgd uit.

Voor vormsnoei:

Na vormsnoei:

Bomen verwijderen – rooien

Vaak zijn bomen die weg moeten te hoog of te breed voor een vrije val. Wij kunnen voor u op een veilige en verantwoorde manier deze “moeilijke” bomen weghalen. Per opdracht zal worden afgewogen of het werk klimmend kan worden uitgevoerd of dat het praktischer is om gebruik te maken van een telescoop- of mobiele kraan.

Eigen Hoogwerker

Boomwereld beschikt over een eigen SPIN Hoogwerkers. Deze hoogwerkers zijn dusdanig smal dat we voldoende hebben aan een doorgang van minimaal 85 centimeter en een hoogte van 2.05 meter. De lengte in opgevouwen toestand 4 tot 4,5 meter.

Onze hoogwerkers hebben werkhoogtes tot maar liefst 20 meter!

Tuin / windsingel

Als u door de bomen het bos niet meer ziet in uw eigen tuin, dan kunnen wij u, naast het boomonderhoud, ook van dienst zijn met het snoeien van hagen, heesters en windsingels.

Vellen van drie populieren bij kasteel Geijsteren

Kappen Wilhelminaboom Geijsteren

Kappen – rooien – vellen boom met behulp van Bouwkraan (van Rattingen Venray) door Boomwereld

Snoeien beukenlaan door Boomwereld Geijsteren

Boomwereld in actie – gefilmd met drone