Processierups bestrijding Curatief

Hieronder een uiteenzetting over het curatief verwijderen van de eikenprocessierups.

 

Naast de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups kan Boomwereld ook voor curatieve bestrijding zorgen. Dit kunnen we op twee manieren uitvoeren.

Rupsen wegzuigen:

Met behulp van een hoogwerker met werkbak kunnen wij de rupsen met een speciale stofzuiger wegzuigen. Vanzelfsprekend moet de werkplek toegankelijk zijn voor een van onze hoogwerkers. Deze methode is geschikt voor grote tuinen, campings en recreatiegebieden.

Rupsen ‘plukken’:

Met deze methode wordt bedoeld het handmatig wegpakken van de nesten. Dit kan op een veilige manier vanuit de werkbak van onze spinhoogwerkers. Afmetingen van deze hoogwerkers zijn LxBxH  400/450 x 85 x 210 cm. Maximale hoogte 20 meter. De nesten worden ingespoten met spuitlijm en vervolgens compleet weggenomen met een plastic zak. Op deze manier ontstaat een minimale kans op werveling/verwaaiing van brandharen. Dit komt ten goede van de bestrijder en van de omgeving.

Wij werken met de juiste/verplichte persoonlijke beschermingsmiddelen en het verzamelde materiaal wordt door ons volgens de officiële richtlijnen afgevoerd.

Contactformulier Processierups bestrijding Curatief    Mobiel:
    06 48 34 23 28 (Gijs Wijnhoven) | 06 46 32 28 76 (Ard Hendrix)