Processierups bestrijding Preventief

Hieronder een uiteenzetting over preventieve bestrijding van de eikenprocessierups.

Download onderstaande tekst

Middels een krachtige motor wordt een luchtstroom (denk aan een bladblazer) ontwikkeld, die met windstil weer wel tot 30 meter hoog kan worden opgestuwd. In deze luchtstroom wordt water met daarin het middel Xentari® WG toegevoegd gebruikt. Zo wordt het middel op het gehele bladerdek gespoten. De nevel moet tot boven in de kroon komen omdat dit de plek is waar de jonge rupsen uit hun eierpakket komen en daar de eerste weken eten. In dit stadium heeft het middel de meest optimale werking. Later in het seizoen wanneer de rupsen groter worden ontstaan de zichtbare nesten. De boomnevelspuit is bevestigd op een rupsonderstel.  Alle functies worden radiografisch bestuurd waardoor de bediener op afstand zijn werk kan doen. Deze staat dus niet in de nevel en hij werkt op afstand vanwege het geluid.

Specificaties machine:

Onze machine heeft een afmeting van 86x250x200 cm (bxlxh). Dit wil zeggen dat wij op plekken kunnen komen waar een trekker met spuit dit niet kan. Met de wetenschap dat onze nieuw ontwikkelde machine de spuitnevel tot op dezelfde hoogte kan brengen als een grote trekker combinatie, zorgt dit ervoor dat onze nieuwe machine uniek is. Zeer geschikt voor een enkele boom of kleine aantallen op lastige standplaatsen. Door een negatieve elektrische lading aan de spuitnevel mee te geven, hecht de nevel beter aan het blad dat positief geladen is.  Op deze manier gaat minder spuitvloeistof verloren.

Over Xentari® WG:

Xentari® WG is een biologisch middel dat een werking heeft op alle rupsen. Dus een mogelijk nadelig gevolg is dat ook rupsen worden gedood die geen hinderlijke brandharen hebben. Aan u de overweging …..  Het middel komt op de bladeren terecht en wordt gegeten door de rupsen waardoor ze zullen afsterven. Omdat het verboden is om het middel te gebruiken op plekken waar beschermde vlindersoorten geïnventariseerd zijn, gebruiken wij kaarten van de Vlinderstichting. Op deze kaarten is inzichtelijk te zien waar niet gespoten mag worden. Voor meer informatie over Xentari® WG download: Brochure Xentari® WG

Garanties:

Weersinvloeden zoals te veel wind en regen kunnen grote invloed hebben op de spuitresultaten. Vandaar dat wij ten alle tijden graag de regie over onze eigen planning willen behouden, om zo tot de meest optimale spuitresultaten te komen. Ondanks onze inspanningen om bij u de werkzaamheden zo optimaal mogelijk uit te voeren geven wij geen garanties. Uit ervaringen blijkt dat het middel een werking kan hebben van 100%. Dit is natuurlijk ons streven. Hierbij willen we wel de kanttekening zetten dat de insteek van een preventieve behandeling is om de plaagdruk naar een beheersbaar en aanvaardbaar niveau te brengen.

Met bovenstaande informatie is het onze bedoeling om u zo eerlijk en volledig mogelijk te informeren.  Indien er nog vragen zijn kunt u altijd bij ons terecht.

Download bovenstaande tekst

Contactformulier Processierups bestrijding Preventief    Contactgevens

    Mobiel:
    06 48 34 23 28 (Gijs Wijnhoven) | 06 46 32 28 76 (Ard Hendrix)